Skip to main content

Gamaveke Extreme

Tekst og foto: Rebecca Sortland

Årets Gamaveka Extreme ble mye bedre enn forventet med tanke på værmeldingen som var meldt. Det var meldt regn og mye vind omtrent hver dag og gjerne så nærme som dagen før, men likevel holdt regnet seg borte for det aller meste av uken og vi fikk flydd en hel haug omtrent hver eneste dag.

Det var flere deltakere som snikstartet på torsdagen da meldingen lovte godt de første dagene! Det var mye flyving fra våre lokale starter på Byglandslia, Kvålsnapen og med vinsjing på fjorden disse dagene, og gjennom uken for øvrig.

På årets Gamaveka fikk vi igjennom 20 deltakere på opptrekkskurs, akrokonkurranse med 14 deltakere, helikopterløft med 40 piloter til Årdalsknapen, uformell flåtelandings konkurranse (med kun en suksessfull flåtelanding – Kristin). Det var også dagsturer til Valle med over 40 piloter, og hvor noen av distansepilotene fikk prøve seg på tur. Noen sier også at vi plutselig hadde Norges største PPG treff! Det var en god gjeng med motorflyvere som fikk kose seg på kveldstid! Neste år satser vi på tur.

Vi har kost oss kjempe masse, og fikk registrert over 600 flyturer disse dagene! Nå gleder vi oss sammen til neste år, og håper å se en god gjeng på Bygland i uke 30.